Bolidt neemt toekomstige bezoekers mee in de belevingswereld van kunststoftoepassingen

Experience & Innovation Center

Vorige maand werd vlak langs rivier De Noord de eerste paal geslagen van het nieuwe pand van Bolidt. Het ‘Experience & Innovation Center’ is bedoeld om toekomstige bezoekers mee te nemen in een belevingswereld van kunststoftoepassingen en om hen kennis te laten maken met alle disciplines van Bolidt.

 Experience
“Onze disciplines zijn volgens een alles-onder-één-dak-concept gevestigd in Hendrik-Ido-Ambacht”, vertelt Michel van der Spek, Marketing Director bij Bolidt . “In  die disciplines zijn veel mensen werkzaam, van industrieel ontwerper tot werktuigbouwkundigen en van chemie-developer tot applicatiespecialisten. Maar hoe vertellen we onze bezoekers waar het Bolidt-DNA nu daadwerkelijk voor staat en wat al onze activiteiten zijn in de diverse vakgebieden? Dat laten we straks zien in het Experience & Innovation Center. Bezoekers uit de hele wereld kunnen er door middel van moderne technologie en interactiviteit de eindeloze mogelijkheden van kunststof zien én ervaren. Hoe kunnen we ideeën en dromen tot leven brengen? Zoals dat ook is gedaan bij het grootste cruiseschip ter wereld waar Bolidt 20.000 m2 aan dekken heeft geïnstalleerd, bij het Londen Science Museum waar een spectaculaire designvloer is gelegd of bij het Erasmus Medisch Centrum waar Bolidt het hele ziekenhuis voorziet van antimicrobiële vloer- en wandsystemen. Ooit is het allemaal begonnen als een droom.”

Innovation
Het innovatiecentrum wordt opgezet om de aankomende jaren een boost te geven aan het voortbrengen van innovaties. Het pand krijgt een open source en transparant karakter. Daarbij legt Bolidt de nadruk op samenwerking met andere partijen uit de sector. “Start-ups, kennisinstellingen en co-makers van Bolidt werken er straks samen aan nieuwe kunststoftoepassingen”, aldus Van der Spek.

“Boost geven aan het voortbrengen van innovaties”

“In onze regio, en zelfs in het hele land speelt water een belangrijke rol”, vervolgt hij. “Niet voor niets zijn er een aantal wereldwijde spelers in de maritiem-georiënteerde sector in de directe omgeving gevestigd. We kiezen er daarom voor om de hoofdentree van Bolidt te verplaatsen, dichtbij het Waterbusplein. Bezoekers kunnen het nieuwe pand gemakkelijk bereiken via het water; ook dit is beleving. Samen met de overheid, onderwijsinstellingen en ondernemers willen we in het Experience & Innovation Center een complete beleving ontwikkelen voor onze nationale en internationale bezoekers. We laten straks zien wat onze regio én Bolidt te bieden hebben.”

De opening van het Experience & Innovation Center volgt naar verwachting in het najaar van 2018.