Bolidt start project AREA78 met bouw Experience & Innovation Center

Innovatieve publiek-private samenwerking tussen overheid, onderwijs en ondernemers

H.I.Ambacht – Het project ‘AREA78’ in Hendrik-Ido-Ambacht is officieel van start gegaan. In het bijzijn van het College van Burgemeester & Wethouders, raadsleden en ondernemers, sloeg gemeentesecretaris van Hendrik-Ido-Ambacht Dré Martens op 16 mei de eerste paal van het Experience & Innovation Center van Bolidt. Toekomstige bezoekers kunnen in dit innovatieve centrum straks de eindeloze mogelijkheden van kunststof zien en ervaren. De officiële opening van het Experience & Innovation Center volgt naar verwachting in het najaar van 2018.

De nieuwbouwontwikkelingen van familiebedrijf Bolidt, specialist in kunststoftoepassingen, gaan gelijk op met de ontwikkelingen van de directe omgeving aan de rivier De Noord in Hendrik-Ido-Ambacht. Deze ontwikkelingen worden tezamen AREA78 genoemd, naar analogie van het in de Nevada dessert gelegen AREA51 waar spraakmakende projecten zijn voortgebracht die in beginsel geheim waren.

Realiseren van dromen
Bolidt zet als initiatiefnemer van het project AREA78 in op een toekomst waarin co-creatie, innovatie en beleving centraal staan. In het Experience & Innovation Center worden nationale en internationale bezoekers ondergedompeld in de wereld van kunststofvloeren, -scheepsdekken, -slijtlagen en andere toepassingen. Start-ups, kennisinstellingen en co-makers van Bolidt werken er samen aan nieuwe kunststoftoepassingen.

Partners vereeuwigd in fundament
De bijzondere toekomstgerichte visie op beleving en samenwerking dient letterlijk en figuurlijk als fundament van het center. Op de 300 palen die als eerste de grond in gaan, staan de namen van personen die de afgelopen 53 jaar een grote bijdrage hebben geleverd aan het succes van Bolidt. Met de volgende 300 palen kijkt Bolidt juist vooruit. Daarop staan de namen van partijen waarmee het bedrijf graag in de toekomst een samenwerking aangaat. Het slaan van de palen vormt dan ook de kick-off voor de volgende 50 jaar voor Bolidt en partners.

“Sinds de oprichting van Bolidt, zijn wij telkens bezig met vernieuwing,” zegt Rientz Willem Bol, CEO bij familiebedrijf Bolidt en ambassadeur van AREA78. “Deze kick-off past wat dat betreft perfect in onze visie op de toekomst. If you don’t think about the future, you cannot have one. Deze gedachte was 53 jaar geleden één van de belangrijkste motivaties om Bolidt op te richten, namelijk de dag van morgen invullen met innovatieve toepassingen in kunststof die voorheen niet bestonden. Nog altijd leeft deze gedachte voort. Bij Bolidt werken wij elke dag, met 250 toegewijde medewerkers, aan het invullen van de toekomst met kunststof als hoofdingrediënt. In het Experience & Innovation Center richten wij ons straks nadrukkelijker op open source innovatie en samenwerking. Alleen door samen te dromen, te denken, te werken en te laten ervaren wat er allemaal mogelijk is met kunststof, komen we tot innovatie die de wereld kan veroveren. Dat is wat we hier willen bereiken, samen met alle partners.”

Nieuwe entree via het water
In samenwerking met de co-makers, overheid, onderwijsinstellingen en partijen zoals de Waterbus ontwikkelt Bolidt een complete beleving voor haar nationale en internationale bezoekers. Bezoekers kunnen AREA78 gemakkelijk vanuit Rotterdam bereiken over het water. Gelegen aan de rivier De Noord, wordt de nieuwe entree van Hendrik-Ido-Ambacht én Bolidt gecreëerd. “Met de ontwikkeling van AREA78 wordt onze gemeente wereldwijd nog nadrukkelijker op de kaart gezet,” zegt André Flach, wethouder Economie van Hendrik-Ido-Ambacht. “Dit project zorgt er samen met de ontwikkelingen rond de kade aan de rivier de Noord voor dat het hele bedrijventerrein aantrekkelijker en moderner wordt. Het is een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven.”