Kobout is blij met behoud van parkeerruimte

Kobout, importeur van bevestigingsmaterialen, bedient duizenden klanten per jaar die zich begeven in de bouw, de handel en de industrie. “We zijn een business to business importeur. Veel van de Ambachters zullen niet direct met ons te maken krijgen”, zegt directeur Joop Kunst.

Kobout heeft een breed aanbod aan stalen en rvs bevestigingsmaterialen en een uitgebreid assortiment van ruim 25.000 producten. Al deze voorraden moeten worden opgeslagen. Daartoe is een groot magazijn ingericht. “We groeien nog steeds elk jaar een beetje. Het gaat goed met de economie, merken ook wij. De Nederlandse industrie produceert veel. Moertjes en boutjes blijven altijd nodig”, zegt Kunst. Wat vindt Kunst eigenlijk van het doortrekken van de Antoniuslaan? “De weg komt langs ons pand, dus dat is mooi voor ons. Vroeger zaten we weggestopt op het industrieterrein, nu komen we op een zichtlocatie. Het wordt wel mooier, maar een mooie weg levert ons niet direct meer klanten op”, merkt de entrepeneur nuchter op. Net als andere bedrijven, heeft ook Kobout te maken met de ongemakken die wegwerkzaamheden nu eenmaal met zich meebrengen. “Momenteel ondervinden we wat hinder met onze bevoorrading en de goederenstroom. Maar meer nog hebben we last van de opgebroken riolering in de Nijverheidsweg”.

Directeur Joop Kunst over het doortrekken van de Antoniusweg: “We werken goed samen met de gemeente”.

Over de samenwerking met de gemeente is Kunst zeer te spreken. “We hebben goed contact met de gemeente en krijgen veel met hen te maken. Alles gaat in overleg en ze komen regelmatig langs. Er is een grondruil voorgesteld waardoor onze parkeerruimte kwam te vervallen. Door een kleine aanpassing in het plan behouden we nu wel onze parkeerruimte. Dat is fijn”, vindt de Kobout directeur.

Het bedrijf aan de Nijverheidsweg heeft zo’n tachtig werknemers in dienst. Maar Kobout biedt eveneens onderdak aan “Ambachtse Bedrijven”. Onderandere een bakkerij, een fietsenmaker, metaalbewerking, een inpakafdeling en natuurlijk kringloopwinkel De Nieuwe Hoop. “De kringloop zit bij ons binnen. Er zijn heel veel activiteiten in het pand, waaronder een bakkerij. Er komen heel veel mensen naartoe. Eigenlijk loopt het storm”, aldus Kunst.

Tekst: Jacqueline van Dalen / Foto: Koubout