Koedood Dieselservice toonaangevend in duurzaamheid

Arie Koedood, directeur van Koedood Dieselservice heeft een succesvol bedrijf en zijn visie op duurzaam ondernemen sluit naadloos aan bij de huidige maatschappelijke trend op dit gebied. Zo heeft hij zijn nieuwe pand aan het Frankepad pand zo duurzaam mogelijk gemaakt en wil hij niet alleen duurzame producten ontwikkelen en verkopen, maar ook met het bedrijfspand het goede voorbeeld geven.

Kunt u iets over uw bedrijf vertellen?
“Wij verkopen scheepsdieselmotoren voor de scheepvaart en wij leveren aan scheepwerven en installatiebedrijven, maar installeren zelf ook. We zijn distributeur van MITSUBISHIN scheepsdieselmotoren en dealer van Wartsila motoren voor de binnenvaart. “

Wat maakt uw bedrijf uniek en succesvol?
“Een goede service en snelle levertijden zijn ons succes. Wij hebben een grote voorraad scheepsmotoren en onderdelen op voorraad, waardoor wij heel snel kunnen leveren. Wij bieden service in binnen- en buitenland. Dat geldt zowel voor de binnenvaart als voor de zeevaart. Wij hebben goed opgeleide mensen in dienst, die heel erg betrokken zijn bij hun werk.
Wij investeren veel tijd en geld in het ontwikkelen van innovatieve ideeën zoals LNG, hybride oplossingen, dieselelektrische oplossingen en nageschakelde apparatuur (katalysator en roetfilter) om de uitstoot te verminderen. Wij hebben veel ervaring met deze innovatieve technieken en projecten en kunnen de klant een passende aanbieding geven. Wij hebben diverse innovatieve projecten gerealiseerd.”

Onlangs is de eerste paal geslagen. Wat was daarvoor de aanleiding?
“Het is een uitbreiding van ons bedrijf omdat onze huidige locatie te klein is geworden. De bestaande locatie aan de waterkant blijft overigens ook bestaan. Door groei van het bedrijf huren wij nu bedrijfsruimte op diverse locaties.
Met dit nieuwe pand hebben wij straks alle motoren, die nu op diverse locaties zijn opgeslagen, onder één dak. We krijgen ook steeds grotere klanten zoals bijv. Damen en IHC. Een grotere en meer representatieve kantoorruimte stelt ons in staat grote groepen mensen te ontvangen en presentaties te geven. Zo kunnen we ook onze grote voorraad motoren beter en overzichtelijker presenteren. Emigreen, een dochteronderneming van ons is nu nog gevestigd in Sliedrecht, maar komt ook in ons pand. Emigreen ontwerpt en bouwt katalysatoren en roetfilters voor dieselmotoren.”

Wat verwacht u voor de toekomst mbt groei en werkgelegenheid?
“Wij verwachten een gestage groei van ons bedrijf en de werkgelegenheid.”

Wat vindt van de herinrichting van het bedrijventerrein?
“Wij zijn over de nieuwe situatie zeer tevreden, maar ik kan niet spreken voor andere bedrijven.”

Kunt u voordelen opnoemen van de nieuwe Antoniapolder?
“Het heeft een mooie moderne uitstraling met mooi vormgegeven bedrijven. Voor ons bedrijf is het een goede zichtlocatie met een goede bereikbaarheid.”

Hoe is de samenwerking met de gemeente geweest?
“De samenwerking met ROM-D en de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht vonden wij zeer prettig. Zij hebben alles gedaan om ons te helpen”.

Wat wilt u de lezers zelf nog vertellen/meegeven?
“Het nieuwe pand wordt gebouwd met een zgn. BREEAM 4 sterren certificering. Dat staat voor ‘excellent’. BREAAM is een internationale certificering met betrekking tot duurzaamheid. We werken o.a. met warmtepompen en zonnepanelen en hebben geen gasaansluiting.We doen er alles aan om het pand zo duurzaam mogelijk te maken, wat aansluit op onze filosofie om niet alleen duurzame producten te ontwikkelen en te verkopen maar zelf ook met ons bedrijfspand het goede voorbeeld te geven”.