Plus Retail deelt complimenten uit

PLUS is met 262 supermarkten een belangrijke speler op de Nederlandse levensmiddelenmarkt. De PLUS Retail-organisatie bestaat uit het servicekantoor in Utrecht, drie regionale distributiecentra in Haaksbergen, Ittervoort en Hendrik-Ido-Ambacht, en een landelijk distributiecentrum in Middenbeemster.

De herinrichtingswerkzaamheden van de Antoniapolder zorgen er momenteel voor dat het het distributiebedrijf moeilijk te bereiken is”, zegt Robbert Smetsers, Sitemanager van het distributiecentrum in Hendrik-Ido-Ambacht. Gelukkig weten onze leveranciers, medewerkers en bezoekers ons toch te vinden. We zijn immers al jarenlang een bekend bedrijf aan de Nijverheidsweg.

De eindsituatie van het doortrekken van de Antoniuslaan vindt Smetsers niet per definitie een verbetering. “Het vrachtverkeer moet een klein stukje omrijden, maar het wordt er wel mooier van. Het is in mijn optiek niet handig om een extra barrière op te werpen voor het verkeer. Toch heeft de gemeente in een vroeg stadium geluisterd naar onze wensen en aanbevelingen. Dat zien we terug “.

“Complimenten voor verkeersregelaars”
Om het verkeer in goede banen te leiden en daarmee gevaarlijke situaties te voorkomen, heeft de gemeente verkeersregelaars ingezet. Dat zij dat vaak doen onder moeilijke omstandigheden, is ook Smetsers niet ontgaan. “Wij werken heel erg goed samen met de verkeersregelaars, die ik een gigantisch compliment wil geven. Ook in de stromende regen voeren zij hun taak uit, en helaas is niet iedereen altijd even vriendelijk tegen ze. Dat mag wel eens gezegd worden”, aldus de Sitemanager.

Ambitie
“De beste supermarkt van Nederland worden – dat is onze ambitie”, staat op de PLUS website vermeld. Een grote stap in die richting lijkt al gezet, want PLUS maakte onlangs bekend “de activiteiten van de vier regionale distributiecentra te willen onderbrengen in één centraal, gemechaniseerd distributiecentrum in Tiel”. De opening zal, naar verwachting, begin 2020 plaatsvinden. Maar tot die tijd zijn er nog flink wat vacatures vacant zowel fulltime als op zaterdag. ”Wie bij PLUS wil werken kan terecht op onze website www.plus.nl/info-over-plus/werken-bij-plus/distributiecentrum”, zegt Smetsers uitnodigend.